9 Haziran 2009 Salı

Mehmet Topuz'un Bonservisi Fenerbahçe'de!

Bonservis, yani iyi hizmet... Bugün bizim referans belgeleri olarak kullandığımız şeye tekabül ediyor...

Futbolda konu farklı. Özellikle Bosman sonrası yaşanan süreçte futbolcu hakları ön plana çıktı. Dolayısıyla bugün herkesin bildiği gibi bonservisin bir takıma futbolcudan bağımsız satılması söz konusu olamaz!

Oysa bakın koca NTV Spor bile en cahil yorumculara taş çıkarırcasına ne yazmış!!!
Futbolcunun bonservis haklarını futbolcunun imzasını sözleşmenize kondurmadan resmen alamazsınız. Bunu en iyi bilen medya kurumları bile böyle haberler yapıyorlarsa tarafsızlıklarını tartışmak ahmaklıktır.

Öte yandan, Kayserispor tarafından gelen haberler pek hoş değil. İçeriden gelen en önemli bilgi şundan ibaret: "Fenerbahçe vazgeçmedikçe, bonservisini Beşiktaş'a veremeyiz." Bunun iki türlü anlamı olabilir:

1) Kayserispor öyle bir protokol imzalamıştır ki, Topuz'un fikirleri Kayserispor'u bağlamaz. Topuz imza atmasa bile bu kulüp o parayı alacaktır.

2) Kayserispor şu anda Fenerbahçe'nin oyuncağıdır. Aziz Yıldırım 2004 yılında Türk futbolunu nasıl tepeden aşağı salladıysa, aynı şekilde sallamaktadır... Tehdit midir, vaat midir bilemem. Aziz Yıldırım Kayserispor kulübünü parmağında oynatmaktadır.

Onun ötesinde gelen son bilgi de Menajerlerin çok net şekilde tehdit edildiği yönünde. Bu zaten herkesin tahmin ettiği bir şeydi, ancak net bir şekilde Kayserispor'dan da bu bilgi geldiğine göre artık bu konuda da şüphemiz kalmadı.

Buradan sonra benim tahminimce %60-70 ihtimalle Mehmet Topuz kafasında "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" yazılı şapkayla Fenerbahçe'ye Aziz Yıldırım'ın malum pozları eşliğinde imza atacaktır. Şu gelinen aşama Türk Futbolu açısından bir lekedir. Üstelik Pazar akşamı Demirören kulüple görüştükten sonra Mehmet Topuz'un yanına uçtuğunu ispatladıktan sonra bu durum Türk Futbolu adına kara deliktir. Bundan sonra neler olacağını hep beraber göreceğiz. Aziz Yıldırım'ın mafya tavırlarına tav olan güce tapar Fenerbahçelilerin dışında kalan gerçek Fenerbahçelilerin Mehmet Topuz konusundaki tavrı ise ayrı bir merak konusu...

Olur da Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye imza atmaz ve sene sonunda Beşiktaş'a imzasını atarsa, evet o günü ayrıca konuşmamız lazım. O günü planlayıp, programlamamız lazım ki bir şeyler yazabilelim...

4 yorum:

Gokhanson dedi ki...

fener yapınca haklı oluyor işte...aziz türk futbolunun en büyük lekesidir...

stalker dedi ki...

ciddi bir psikolojik savaş yürütüyorlar. bir haftadır sağolsunlar fifa transfer talimatnamelerini ezberledik. bunu bildiği halde ntv böyle haber yapıyorsa... doğuş grubunun ntvsi belli ki bel altı çalışacak önümüzdeki günlerde.

sabah izlediğim haberlerinde de "hiçbir davayı kaybetmeyen fb" gibi ibareyle yapılmış bir fb -haber demeye dilim varmıyor- propagandası vardı.

kumpas kurulmuş, kayseri cephesi azizin ağzının içine bakıyor, çok açık. demirören saçma sapan açıklamalar yapmayıp, bu adımlarına devam ederse ve topuz da fbye imza atmazsa, bjk karlı çıkar her halükarda. topuz isterse bu yıl bize gelmesin, kayseri -eğer gizli bir ödeme yoksa bahsettiğin gibi- çok zararlı çıkacak. hem 5-6 milyon eurodan olacak, hem de topuza 1.5 milyon euroluk maaşını ödeyecek.

azizin enikleri konumundaki anadolunun içler acısı halidir bu esasen. yoksa aziz dünkü aziz.. kurumsallaşma filan hikaye. benim önerim, "sevilmiş fenerbahçe" yerine "kurumsal fenerbahçe" tezahüratlarının yapılmasıdır.

gökhan dedi ki...

fb taraftarının tepkisi bellidir. mehmet fb ye giderse büyük başkan, her istediğini alan başkan, herkes birgün fbli olacak, mehmet beşiktaş a gelirse bizi istemeyeni bizde istemezdik, helal olsun başkana zaten istese alırdı. her zaman haklıdır aziz.

alperensaylar dedi ki...

bizim tepkimiz tanju'dan, tümer'den ve emre'den beri aynı. taraftarın mehmet topuz'u falan istediği yok bu saatten sonra. ha aziz yıldırım'ın şakşakçılarını bilemem. ama ben ve benim gibi düşünenler beşiktaşlıyım diyen bir futbolcuyu hem onun selameti için hem de bizim yararımız için istemez.

yalnız bloglarda gördüğüm şu ki aziz yıldırım 10 yılda bizim için halkın takımı olan fenerbahçe'yi herkesin nefret ettiği bir klüp haline dönüştürmüş. herhalde kurumsallaşma dedikleri şey bu.